FAQ

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis snel verkopen, hoe snel kan dat?

De eerste stap is het invullen van het contactformulier op deze site, wanneer je liever direct contact met ons opneemt, kun je ons ook telefonisch bereiken. Vervolgens beoordelen wij de woning waarover het gaat. Het kan zijn dat wij hier aanvullende gegevens voor nodig hebben zoals foto’s, WOZ-waarde etc. Hierop sturen wij een indicatiebod. Wanneer dit bod voldoet aan de verwachtingen, kun je ons dit laten weten en maken wij een afspraak voor een bezichtiging. Daarna ontvang je binnen één werkdag een definitief bod. Dit bod kan hoger, maar ook lager liggen dan het eerste uitgebrachte indicatiebod, dit hangt af van de staat van afwerking en onderhoud van de woning. Wanneer je akkoord gaat met het definitieve bod, zal er een onvoorwaardelijke koopovereenkomst opgesteld worden. Dit hele traject neemt ongeveer één week in beslag, dat betekent dat de woning al binnen één week verkocht kan zijn.

Brengen jullie altijd een gegarandeerd bod uit?

Wij proberen altijd een indicatiebod uit te brengen. Toch kunnen er soms redenen zijn waarom wij besluiten om geen bod te doen. Vaak heeft dit te maken met de regio waarin de woning gelegen is of de prijscategorie.

Wat gebeurd er als jullie mijn woning gekocht hebben?

Zodra er een akkoord is over de definitieve bieding voor de woning, wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Deze is onvoorwaardelijk, in tegenstelling tot particuliere kopers hebben wij géén drie dagen bedenktijd. Na het tekenen van de koopovereenkomst is de woning dus definitief verkocht.

Kopen jullie in heel Nederland

In principe kopen wij woningen in heel Nederland.

Als ik mijn huis verkocht heb aan jullie kan ik er dan nog in blijven wonen.

Wij kopen woningen die in onze eigen verhuurportefeuille komen. Je hebt dus de mogelijkheid om het huis dat je net verkocht hebt van ons terug te huren. Het kan ook zo zijn wij de woning gekocht hebben maar dat er een latere transportdatum gepland wordt: in dat geval hebben wij het huis dus al gekocht, maar krijg je de mogelijkheid om erin te blijven woning totdat een eventuele andere woning opgeleverd wordt.

Kan ik mijn inboedel achterlaten

Als dit vooraf bekend is, kunnen wij hier afspraken over maken.

Kopen jullie ook woningen met achterstallig onderhoud

Wij kopen zowel instapklare woningen als woningen met achterstallig onderhoud. Dit is natuurlijk wel terug te zien in de bieding. Wanneer de woning achterstallig onderhoud heeft, zullen wij rekening houden met extra herstelkosten en rentekosten.

Ik heb al een makelaar, is dat een bezwaar?

Dat is geen enkel probleem. Wij nemen geen contact op met derden over de onderhandelingen. Wanneer je de makelaar wel wilt inlichten, is dat natuurlijk je eigen keuze.

Ik ben zelf makelaar, wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Als je zelf makelaar bent en je klant is door omstandigheden gedwongen om snel te schakelen, dan kunnen wij vrijblijvend een bieding doen. In dat geval is het nog steeds mogelijk om een courtagenota in te dienen bij de klant. Wij kunnen in de meeste gevallen binnen twee weken al afnemen.

Zitten er addertjes als ik mijn woning verkoop aan een handelaar?

Er zitten minder nadelen aan de verkoop van je woning aan een vastgoedhandelaar of vastgoedmaatschappij dan bij een verkoop aan een particuliere koper. Zo is een koopovereenkomst bij ons onvoorwaardelijk terwijl een particulier nog drie dagen bedenktijd heeft. Ook in geval van gebreken wordt een professionele vastgoedhandelaar geacht deze direct op te sporen. De verkoopprijs ligt doorgaans wel lager dan bij verkoop rechtstreeks aan een particulier, maar daar krijg je wel directe zekerheid voor terug.